24.10.2013

 

 COMUNICAT DE PRESĂ

 

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

             

La data de 04.10.2013 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina a fost înregistrat un dosar penal privind accidentul de circulație produs în data de 03.10.2013 pe DJ 677, la ieșirea din orașul Piatra Olt către comuna Slătioara, jud. Olt,  din care a rezultat vătămarea corporală a două persoane. Ulterior, la data de 22.10.2013, una dintre victime a decedat.

                   În cauză a fost începută urmărirea penală față de învinuitul Oprescu Marius, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de :

-        „ucidere din culp㠄 prev. de art. 178 alin 1, 2 C. pen.

-        „vătămare corporală din culp㔠prev. de art. 184 alin. 1 și 3 C.pen.

-        „abuz în serviciu contra intereselor publice” prev. de art. 248 C.pen.

-        „fals privind identitatea” prev. de art. 293 C.pen.

-        „refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul ….de a se supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei …„ prev. de art. 87 alin. 5 din O.U.G. 195/2002 rep.

                   Totodată, în cauză a fost începută urmărirea penală și față de învinuita Buzău Bălănescu Ecaterina – medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de :

-        „abuz în serviciu contra intereselor publice” prev. de art. 248 C.pen.

-        „complicitate la  fals privind identitatea” prev. de 26 C.pen. rap. la art. 293 C.pen ;

-        „favorizarea infractorului” prev. de 264 alin. 1 C.pen.

                   Dosarul se află în ancheta unui  procuror din cadrul  Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina.

Facem precizarea că începerea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.