25 ianuarie 2013

COMUNICAT de PRESĂ

              

                   Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

                   Procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au solicitat instanței de judecată, arestarea preventivă a inculpatului Stoian Adrian Ionuț - cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală  prev. de art. 9 alin. 1 lit. b și alin. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2  Cod penal.

 Magistrații Tribunalului Dolj, au admis la data de 24.01.2013, cererea și au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pe numele inculpatului.

Din referatul cu propunere de arestare preventivă întocmit, a rezultat că în perioada 2009-2010, în calitate de administrator al S.C. VIADOS COM S.R.L. Craiova, a efectuat achiziții intracomunitare și interne de mărfuri, pe care nu le-a înregistrat în documentele de evidență contabilă și nu le-a declarat în totalitate, sustrăgându-se de la plata sumei de 1.074.458 lei din care 993.283,14 lei -  reprezintă TVA de plată și 81.175,44 lei - impozit pe profit.

          Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în  nici o situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.