25 ianuarie 2013

COMUNICAT de PRESĂ

 

                   Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

                   Prin rechizitoriul nr. 238/P/2012 din 24.01.2013, procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus punerea în mișcare a acțiunii  penale și trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului Brădescu  Mircea pentru comiterea infracțiunii de evaziune fiscală prev. de art. 9 alin. 1 lit. b și alin. 2 din Legea nr. 241/2005 cu aplicarea art. 41 alin. 2 și art. 37 lit. a Cod penal.

Din rechizitoriul întocmit, a rezultat că inculpatul Brădescu Mircea în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluțiuni infracționale în calitate de administrator al S.C. VALLETA WHOLESALE TRADE S.R.L. Tg. Jiu, S.C. ROMDIR S.R.L. Tg. Jiu, S.C. CECMA PARTNER S.R.L. Tg.  Jiu și S.C. ROMLIVAS CONSULTING S.R.L. Tg. Jiu  a desfășurat acțiuni comerciale de achiziționare de bunuri (inclusiv din piața intracomunitară) și pe care le-a valorificat fără a le înregistra în acte contabile ori în alte documente contabile în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale și având drept consecință prejudicierea bugetului general consolidat al statului cu suma totală de 1.021.341,98 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție