25 ianuarie 2013

COMUNICAT de PRESĂ

              

                   Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

                   Prin rechizitoriul nr. 553/P/2012 din 22.01.2013, procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus punerea în mișcare a acțiunii  penale și trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului Bratu Ioan pentru comiterea infracțiunilor prevăzute și pedepsite de  art. 1396 alin. 2 din Legea nr. 8/1996 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal, art. 1398 sin Legea nr. 8/1996 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal și art. 1399 din legea nr. 8/1996 cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal toate cu aplicarea art. 33 lit. b Cod penal.

Din rechizitoriul întocmit, a rezultat că  inculpatul  Bratu Ioan a oferit, distribuit și depozitat în scopul distribuirii de mărfuri pirat, a pus la dispoziție publicului prin intermediul HUB: dchub//dc.RoSpania.ro:411, opere sau produse purtătoare de drepturi conexe, fără consimțământul titularilor acestor drepturi ce puteau fi accesate în orice moment din orice loc și  a instalat, stocat și rulat pe dispozitivele de stocare personale  și a transmis neautorizat pe  HUB : dchub//dc.RoSpania.ro:411 programe pentru calculator (produse pirat) toate faptele fiind comise în baza unei rezoluțiuni unice.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție