25 noiembrie 2013

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 22.11.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Corobea Cristian, Pițigoi Fănel Bogdan și Pogonici Stelu-Alin pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat în formă continuată, respectiv complicitate la furt calificat în formă continuată.

S-a reținut că, în perioada 18-22.11.2013, inculpatul Corobea Cristian în complicitate cu Pițigoi Fănel-Bogdan, în baza aceleiași rezoluții infracționale a sustras sau a încercat să sustragă prin efracție, pe timp de noapte, în locuri publice, având asupra sa o armă mai multe bunuri (radio-casetofoane și acte de stare civilă) din 12 autoturisme ce se aflau parcate în diferite cartiere ale municipiului Tg.-Jiu.

De asemenea, în noaptea de 18/19.11.2013, inculpatul Corobea Cristian a fost ajutat în calitate de complice la comiterea celor 9 acte materiale de furt calificat și de Pogonici Stelu-Alin, care l-a transportat cu un autoturism pe ruta Pîrîul de Pripor – Tg.-Jiu și retur, având asupra lui bunurile sustrase, acesta din urmă fiind recompensat pentru ajutorul acordat cu un radio-CD.

Prejudiciul creat prin săvârșirea faptelor se ridică la peste 14000 lei și a fost parțial recuperat.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 22.11.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaților Corobea Cristian și Pițigoi Fănel Bogdan pe o perioadă de 29 de zile. Față de inculpatul Pogonici Stelu-Alin a luat măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara fără încuviințarea instanței.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.