25.11.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Biroul de informare și relații publice al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin, aduce la cunoștință opiniei publice:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin au înaintat instanței de judecată la data de  23.11.2013, propunerea de arestare preventivă a inculpaților:

H.E.A.; O.I. și M.R.V. pentru săvârșirea infracțiunii de „tâlhărie”, faptă prev. și ped. de art. 211 alin.1, alin.2 lit. b și c și alin.2 ind.1 lit.a din CP  cu aplicarea art. 37 alin.1 lit.a din Cod Penal cu privire la primii doi inculpați.

Judecătoria Dr. Turnu Severin a admis propunerea de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă a inculpaților pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 23.11.2013 până la data de 21.12.2013 inclusiv.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt: în noaptea de 22.11. 2013, în jurul orelor 03.30, inculpații, în timp ce se aflau pe str. Dr. Babeș din Dr. Turnu Severin, au deposedat, prin violență, pe partea vătămată G.I. de bunuri și bani, creându-i un prejudiciu în valoare de 1000 lei, acesta fiind ulterior recuperat parțial.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaților.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.