25.11.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

Biroul de informare și relații publice al Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin, aduce la cunoștință opiniei publice:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Dr. Turnu Severin au înaintat instanței de judecată la data de  23.11.2013, propunerea de arestare preventivă a inculpatului:

M.A.M. pentru săvârșirea infracțiunii de „furt calificat”, faptă prev. și ped. de art. 208 alin.1, art. 209 alin.1 lit. g și i C. Penal cu aplicarea art. 37 lit.b din Cod Penal.

Judecătoria Dr. Turnu Severin a admis propunerea de arestare preventivă, dispunând arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de 29 zile, începând cu data de 23.11.2013 până la data de 21.12.2013 inclusiv.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt: în noaptea de 20/21.11.2013 inculpatul M.A.M. prin efracție, a pătruns în interiorul cafebarului I.I. Ceacă Mariana Viorica Pati Bar don Colonia Porțile de Fier II, jud. Mehedinți, de unde a sustras mai multe bunuri și o sumă de bani, valoarea prejudiciului fiind apreciată de partea vătămată la aproximativ 3000 lei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.