27 mai 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 24.05.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Crăete Claudiu Cătălin, Măroiu Ilie Adrian și Popescu Florin Gabriel pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată, respectiv complicitate la înșelăciune în formă continuată.

S-a reținut că, în perioada 18.05. - 21.05.2013, inculpatul Crăete Claudiu Cătălin, persoană aflată în executarea unei pedepse privative de libertate în Penitenciarul Colibași, în complicitate cu ceilalți doi inculpați, a contactat telefonic mai multe părți vătămate, cărora le-a comunicat faptul că un membru al familiei lor a provocat un accident de circulație, și-a declinat identitatea pretinzând că este avocat și le-a determinat astfel, să depună sume de bani pe numele complicilor săi, prejudiciul creat fiind estimat la 3000 lei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 24.05.2013, a admis propunerea magistraților procurori cu privire la inculpații: Popescu Florin Gabriel și Măroiu Ilie Adrian, a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pe numele acestora și a respins propunerea de arestare preventivă formulată față de inculpatul Crăete Claudiu Cătălin.

La data de 25.05.2013, Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu a declarat recurs împotriva încheierii instanței de respingere a propunerii de arestare prevenită a inculpatului Crăete Claudiu Cătălin.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.