26 iulie 2013

 

 

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 25.07.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Stan Nelu Remus, pentru comiterea infracțiunii prev. și ped. de art. 211 alin. 1 , alin. 2 lit. b și c , alin. 2 ind. 1 lit. a  Cod penal, cu aplic. art. 37 lit. b Cod penal, Toncu Cătălin ,  pentru comiterea infracțiunii prev. și ped. de art. 26 Cod penal rap. la art. 211 alin. 1 , alin. 2 lit. b și c , alin. 2 ind. 1 lit. a  Cod penal, cu aplic. art. 37 lit. b Cod penal, Sîrbu Pavel Florian, pentru comiterea infracțiunii prev. și ped. de art. 26 Cod penal rap. la art. 211 alin. 1 , alin. 2 lit. b și c , alin. 2 ind. 1 lit. a  Cod penal.

S-a reținut că, în data de 20.07.2013 , în jurul orelor 23:30 , inculpații  Toncu Cătălin și Sîrbu  Pavel Florian au condus-o pe partea vătămată Băloi Ion Mitrică în Parcul Central din Tg-Jiu , sub pretextul că îi vor face cunoștință cu o persoană de sex feminin , împrejurare în care inculpatul Stan Nelu Remus, conform înțelegerii anterioare avute cu cei doi inculpați a deposedat-o prin violență de suma de 1500 lei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a celor trei inculpați, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 25.07.2013, a admis cererea magistraților procurori cu privire la inculpații Stan Nelu Remus, Toncu Cătălin și Sîrbu Pavel Florian și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 29 de zile, pe numele acestora.

         În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpaților.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.