COMUNICAT de PRESĂ

26 iulie 2013

 

 

 

                   Biroul  de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

                        Prin rechizitoriul nr. 313/P/2013 din 26.07.2013, procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus punerea în mișcare a acțiunii  penale și trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpatului Ștocîță Bogdan Constantin - inspector  principal de poliție în cadrul Secției 1 Poliție Craiova - pentru săvârșirea infracțiunilor prev. de art. 87 alin. 1 și art. 89 alin. 1 din OUG nr. 195/2002, republicată.

Din rechizitoriul întocmit, a rezultat că în seara de 06.04.2013, a condus pe drumurile publice, autoturismul proprietate personală marca Skoda Octavia cu numărul de înmatriculare DJ-29-STO, având o îmbibație alcoolică de peste 0,80 gr./l alcool pur în sânge, împrejurare în care a avariat trei autoturisme și a produs vătămarea corporală a numitului Radu Marin, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție.

Dosarul a fost înaintat spre judecată Curții de Apel Craiova la data de 26.07.2013.

Precizăm că trimiterea în judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitorului la instanță spre judecată, activitate  ce nu poate înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.