27 septembrie 2013

 

                                     

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 26.09.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Mituică Ion pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și tentativă la viol.

S-a reținut că, în noaptea de 25/26.09.2013, inculpatul a urmărit partea vătămată până într-o zonă slab iluminată din orașul Rovinari, jud. Gorj, a lovit-o în zona feței și a încercat să întrețină cu aceasta raport sexual prin constrângere. Partea vătămată a reușit să scape, împrejurare în care inculpatul a luat poșeta acesteia și a fugit.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Mituică Ion, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 26.09.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.