28 februarie 2013

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 27.02.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Roșca Grigore Daniel pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și violare de domiciliu.

S-a reținut că, în ziua de 26.02.2013, în jurul orei 15:30, inculpatul a pătruns prin escaladarea gardului în curtea imobilului familiei M., iar prin forțarea ușii de acces a intrat în locuință peste cei patru copii minori cu vârste cuprinse între 7 luni și 10 ani. A amenințat-o pe minora M. D. M. prin folosirea unui cuțit determinând-o astfel să îi remită o pereche de cercei .

După ce a intrat în posesia respectivei perechi de cercei a exercitat acte de violență asupra fratelui părții vătămate, minorul M. P. N. , cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 2-3 zile îngrijiri medicale, astfel cum rezultă din concluziile preliminare emise de SML Gorj.

La plecarea din imobil, inculpatul și-a însușit suma de 200 lei, aflată pe o masă în interiorul camerei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 27.02.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.