din 28.08.2013

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpatului Bucloiu Ion, în prezent arestat în altă cauză, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență în formă continuată, prevăzută de art. 257 alin.1 din Codul penal cu aplicarea art. 41 alin.2 din Codul penal și pedepsită cu închisoarea de la 2 la 10 ani.

        Prin actul de sesizare a instanței de judecată s-a reținut că inculpatul Bucloiu Ion, în perioada 2011-2012, în baza aceleiași rezoluții infracționale, a pretins și primit bani și bunuri alimentare în valoare totală de 1500 lei, a acceptat promisiunea sumei de 560 lei de la martora S.V. lăsând să se creadă că are influență asupra judecătorilor din cadrul Judecătoriei Târgu-Cărbunești în vederea soluționării favorabile a unui dosar aflat pe rolul acestei instanțe, a primit cantitatea de 10 litri de vin și 5 litri de țuică de la aceeași martoră, precum și o drujbă (fierăstrău mecanic) marca Britek de la martorul S.I., lăsând să se creadă că are influență asupra membrilor Comisiei de expertiză medicală a capacității de muncă în vederea pensionării pe caz de boală a martorului S.I. și a acceptat promisiunea cantității de 50 de litri de vin și a doi curcani de la martorul M.C. lăsând să se înțeleagă că are influență asupra membrilor Comisiei de expertiză medicală a capacității de muncă în vederea pensionării pe caz de boală a martorului M.C.

 

        Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca de altfel și trimiterea în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele inculpate sau trimise în judecată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.