din 28.08.2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

       

                 Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Corbu Alexandru, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor, prevăzută de art. 20 raportat la art. 174 din Codul penal și pedepsită cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea unor drepturi.

        Prin actul de sesizare a instanței de judecată s-a reținut că în ziua de 31 iulie 2013 inculpatul a lovit de trei ori  cu un cuțit pe victima P.D., respectiv în zona abdominală, în brațul drept și în stern,  producându-i leziuni  ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile și care i-au pus în primejdie viața, fără aplicarea tratamentului medical chirurgical de urgență putând surveni decesul victimei.

        Inculpatul a lucrat din luna decembrie 2012 ca îngrijitor de animale la stâna aparținând victimei P.D. din comuna Lelești, județul Gorj.

        Prin ordonanța din data de 1 august 2013, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a luat față de învinuitul Corbu Alexandru măsura reținerii pentru 24 de ore, începând cu orele 07,20, iar ulterior instanța de judecată, la solicitarea parchetului, a dispus arestarea preventivă a aceluiași inculpat.

 

        Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca de altfel și trimiterea în judecată, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele inculpate sau trimise în judecată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.