28.10.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a inculpaților  Popescu Nelu, Radu Ionuț Cătălin și Văduva Alin Ion, pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor deosebit de grav, prevăzută de art. 20 raportat la art. 174 combinat cu art. 176 litera g din Codul penal, cu reținerea circumstanței agravante prevăzute de art. 75 litera a din Codul penal.

        Prin actul de sesizare a instanței de judecată s-a reținut că

inculpații Popescu Nelu și Radu Ionuț Cătălin își desfășurau activitatea ca agenți de poliție în cadrul Poliției Mun. Târgu-Jiu, Biroul de ordine publică, iar inculpatul Văduva Alin Ion în calitate de subofițer în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu. În dimineața zilei de 5 septembrie 2013, cei trei inculpați, în sediul Poliției Municipiului Târgu-Jiu, au agresat pe partea vătămată Cucăilă Ion din Târgu-Jiu, lovindu-l cu picioarele și bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale și care i-au pus în primejdie viața.

                Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele și bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum și rezultatul produs, s-a concluzionat de procuror că inculpații au acționat cu intenția indirectă de a suprima viața victimei.

        Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale  și trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele inculpate sau trimise în judecată, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive în cauză.