29 martie 2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 28.03.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul S.A., în vârstă de 18 ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol în formă continuată și lipsire de libertate în mod nelegal.

S-a reținut că, în noaptea de 26/27.03.2013, inculpatul a lipsit în mod ilegal de libertate pe minora C.Ș.A., în vârstă de 15 ani, și a constrâns-o, prin folosirea de amenințări și exercitarea unor acte de violență repetate, să întrețină mai multe raporturi sexuale.

La data de 28.03.2013, a fost înaintat Judecătoriei Tg.-Jiu un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului S.A. pentru săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 189 alin. 1 și 2, art. 197 alin. 1 Cod penal cu aplicarea art. 41 alin. 2 Cod penal și art. 33 lit. a Cod penal.                             

Prin încheierea din 28.03.2013 a Judecătoriei Tg.-Jiu a fost admisă propunerea de arestare preventivă și s-a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.