din 25.04.2013

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

        Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a inculpaților Velican Marius-Cristinel și Bodea Călin-Flavius, pentru 29 de zile.

        Față de cei doi inculpați procurorul a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune cu consecințe deosebit de grave, prevăzută de art. 215 alin. 1,3, 4 și 5 din Codul penal, existând indicii că aceștia, în calitate de administrator și respectiv de reprezentant al unei societăți comerciale din Târgu-Jiu, în luna august 2011 au achiziționat de la o altă societate comercială marfă pe bază de facturi fiscale și avize de expediție, în valoare totală de 304.284 lei, pentru a cărei plată au emis în luna noiembrie 2011 o filă CEC pentru suma rămasă neachitată, în valoare de 244.284 lei, care a fost refuzată la plată de către bancă, constatându-se lipsa totală de disponibil în cont.

        Prin ordonanțele din data de 24 aprilie 2013, organele de poliție au luat față de cei doi învinuiți măsura reținerii pentru 24 de ore, începând cu orele 15,45 pentru Bodea Călin-Flavius și cu orele 16,35 pentru Velican Marius-Cristinel.

Prin încheierea din 25.04.2013, pronunțată de Tribunalul Gorj s-a admis propunerea parchetului și s-a dispus arestarea preventivă a inculpațiilor pe o perioadă de 29 zile.

        Facem de asemenea precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale, ca și începerea urmăririi penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.

                Urmărirea penală continuă în cauză, pentru stabilirea adevărului în legătură cu toate împrejurările comiterii faptei, în vederea tragerii la răspundere a persoanelor vinovate, potrivit legii.