din 29.04.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

 

La 25.04.2013,  numiții Pavel Viorel, Pavel Ion,Lache Aristotel și Iordan Nistor au tulburat linștea și ordinea publică împrejurare în care au fost agresați doi lucrători de poliție.

         Din cercetări a rezultat , în ziua de 25.04.2013, în timp ce se afla la un bar din localitatea Gîrla Mare, numitul Pavel Viorel a avut un comportament violent astfel s-a solicitat de către administratorul barului intervenția organelor de poliție.

       În timp ce lucrătorii de poliție au cerut numitului Pavel Viorel să-i însoțească, pentru a împiedica acest lucru, au intervenit mai mulți cetățeni de etnie rromă, numiții Pavel Ion, Lache Aristotel și Iordan Nistor agresând pe lucătorii de poliție B.C.C și D.C. 

         Prin comportamentul lor, au tulburat liniștea și ordinea publică,producând indignare și teamă persoanelor aflate la fața locului.

         De menționat la fața locului se aflau în jur de 60 persoane.

          Cauza a fost înregistrată la Parchetul de pe lânga Judecătoria Vînju-Mare, în anchetă proprie  urmând a se efectua cercetări sub aspectul infracțiunii prev. de art. 321 alin.2 Cod Penal față de Pavel Viorel, două infracțiuni prev. de art. 239 alin.2,5 Cod Penal, art. 321 alin.2 Cod Penal față de Pavel Ion, Lache Aristotel și Iordan Nistor.

         Prin ordonanța din 26.04.2013, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și s-a solicitat Judecătoriei Vînju Mare arestarea preventivă a celor patru inculpați.

        Prin încheiere, Judecătoria Vînju Mare a respins propunerea formulată și a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea cu stabilirea unor obligații.

        Împotriva încheierii, s-a declarat recurs.

        Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.