29.07.2013

COMUNICAT DE PRESĂ

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

         Ancheta penală desfășurată de procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de poliție, în cazul nou-născutului găsit la data de 18 aprilie 2013 decedat și parțial devorat de animale în curtea spitalului orășenesc din Târgu-Cărbunești,  a condus la identificarea mamei nou-născutului.

         Aceasta a fost identificată urmare a efectuării unor expertize ADN, pentru compararea profilului genetic al nou-născutului cu cel al mai multor persoane, din cercul de suspecte.

         Femeia, în vârstă de 31 de ani, urmează a fi reaudiată de procuror în cursul zilei de azi și va fi supusă unei expertize medico-legale psihiatrice.

         Din datele de anchetă rezultă că aceasta s-a aflat în Spitalul orășenesc din Târgu-Cărbunești în perioada anterioară datei de 18 aprilie, în calitate de însoțitoare a unei rude în vârstă de 11 ani, internată la secția chirurgie.

         Reamintim faptul că la data de 19 aprilie 2013, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus în cauză începerea urmăririi penale in rem , pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat, prevăzută de art. 174 combinat cu art. 175 lit. c și d din Codul penal, întrucât din actele premergătoare efectuate a rezultat că nou-născutul s-a născut la termen, a fost viabil, iar moartea acestuia a fost violentă, datorându-se acțiunii sau inacțiunii unei persoane.

         Urmărirea penală continuă în cauză pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanei vinovate, conform legii.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.