29 noiembrie 2013

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 28.11.2013, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații Trocan Constantin Cosmin și Trocan Aurelian Valentin pentru săvârșirea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracțiunilor de furt calificat și distrugere.

S-a reținut că, în noaptea de 11/12.10.2012, inculpatul Trocan Aurelian Valentin a distrus prin incendiere un  depozit de furaje în care se afla un număr de 5000 baloți de fân, lucernă și paie, existând riscul ca incendiul să se propage la întreaga gospodărie a părții vătămate, cât și la proprietățile învecinate, rezultând astfel pericol public. Prejudiciul creat părții vătămate a fost estimat la suma de 70.000 lei.

S-a mai stabilit că, în perioada 05.10. - 06.10.2013, cei doi inculpați, conform unei înțelegeri prealabile, s-au deplasat în incinta unei spălătorii auto din municipiul Tg.-Jiu, de unde au sustras 5 anvelope, din care patru prevăzute cu jenți, producând un prejudiciu în cuantum de 800 lei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpaților, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 28.11.2013, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele acestora pe o perioadă de 20 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.