30.01.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea pentru 24 de ore a învinuitei Văcăroiu Mariana, începând cu data de 30.01.2013, orele 12,00.

        Sus-numita este cercetată pentru comiterea infracțiunilor de mărturie mincinoasă și dare de mită, prevăzute de art. 260 alin.1 Cod penal și art. 255 alin.1 Cod penal, constând în aceea că a dat bani și alte bunuri materiale pentru promovarea examenului pentru ocuparea funcției de infirmier în cadrul Secției chirurgie a Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, iar în data de 29.01.2013, fiind audiată în cauză, a dat declarații necorespunzătoare adevărului.

        Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj continuă urmărirea penală în vederea documentării întregii activități infracționale și adoptării măsurilor legale.

        Facem de asemenea precizarea că începerea urmăririi penale, ca de altfel și punerea în mișcare a acțiunii penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.