30.01.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea pentru 24 de ore a învinuitei Samoilă Daniela, începând cu data de 30.01.2013, orele 14,10.

        Sus-numita este cercetată pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență, prevăzute de art. 254 alin.1 Cod penal și art. 257 Cod penal, constând în aceea că a pretins și primit sume de bani și alte foloase pentru a favoriza ocuparea unor posturi de infirmieră și îngrijitor la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu și a primit bani și foloase materiale pentru a-și exercita influența asupra unor funcționari din cadrul aceleiași unități, în vederea favorizării unor candidați la concursurile de ocupare a unor posturi.

        Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj continuă urmărirea penală în vederea documentării întregii activități infracționale și adoptării măsurilor legale.

        Facem de asemenea precizarea că începerea urmăririi penale, ca de altfel și punerea în mișcare a acțiunii penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.