30.08.2013    

 

 

COMUNICAT

 

 

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, aduce la cunoștință:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vînju Mare, s-a constituit la 30.08.2013, o cauză penală în care se efectuează cercetări față de L.A.M. sub aspectul săvârșirii infracțiunii prev. de art. 178 Cod Penal, art. 87 alin.1 OUG 195/2002, republicată, patru infracțiuni prev. de art. 184 Cod Penal.

Din primele cercetări a rezultat faptul că , în noaptea de 29/30.08.2013,numitul L.A.M., în vârstă de 22 ani, din localitatea Izimșa jud. Mehedinți , a condus autoturismul marca Wolskwagen Passat fiind însoțit de D.M.A, P.F.M, G.R.F., Z.M., Z.Ș.G.

Pe fondul consumului de alcool și a neadaptării vitezei de deplasare, a pierdut controlul asupra autoturismului care a ieșit de pe partea carosabilă și a lovit un pod. În urma impactului, a rezultat decesul numitului D.M.A și rănirea conducătorului și a celorlalți ocupanți ai autoturismului.

În urma testării cu aparatul alcooltest, a rezultat o concentrație de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a numitului L.A.M..

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.