31.01.2013

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

        Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea pentru 24 de ore a învinuitei Olariu Nadiana Rozalia, începând cu data de 31.01.2013, orele 12,15.

        Sus-numita este cercetată pentru comiterea mai multor infracțiuni de luare de mită, prevăzute de art. 254 alin.1 Cod penal, constând în aceea că în cursul lunilor octombrie 2012 – ianuarie 2013 a primit de la Samoilă Daniela și alte persoane diverse sume de bani pentru a facilita angajarea în funcțiile de infirmier, asistent medical, brancardier și îngrijitor la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu a diferitelor persoane.

        Față de învinuitele Samoilă Daniela, cercetată pentru comiterea infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență și Văcăroiu Mariana, cercetată pentru comiterea infracțiunilor de dare de mită și mărturie mincinoasă, reținute în cursul zilei de ieri pentru 24 de ore, astăzi procurorul a dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi țara, pe o durată de 30 de zile.

        Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj continuă urmărirea penală în vederea documentării întregii activități infracționale și adoptării măsurilor legale.

        Facem de asemenea precizarea că începerea urmăririi penale, ca de altfel și punerea în mișcare a acțiunii penale, reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele învinuite sau inculpate.