01.07.2014

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 26.06.2014, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpatului major Mihai Gheorghe, sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b,d, alin. 2 lit. b cod penal și a infr. prev. de  art. 32 alin. 1 cod penal rap. la art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b,d, alin. 2  lit. b cod penal, cu aplic. art. 38 alin. 1 cod penal și art. 41 alin. 1 cod penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că inculpatul, pe timp de noapte, a pătruns fără drept și prin efracție în domiciliile a patru persoane vătămate, de unde a sustras bunuri în valoare totală de 2200 lei.

              Prin încheierea din data de 26.06.2014 a Judecătoriei Balș s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Mihai Gheorghe pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26.06.2014.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.