01.07.2014

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 27.06.2014, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpatului major Cojocaru Ionel Viorel, sub aspectul săvârșirii infr. prev. de art. 218 alin. 1, alin. 3 lit. c cod penal, cu aplic. art. 41 alin. 1 cod penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că inculpatul a constrâns, prin violență și amenințare, pe minora M.G.F., în vârstă de 13 ani, să întrețină raporturi sexuale.

              Prin încheierea din data de 27.06.2014 a Judecătoriei Balș s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Cojocaru Ionel Viorel pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 27.06.2014.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.