03 aprilie 2014

 

                                      COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 03.04.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Gorăcel Andrei pentru săvârșirea infracțiunilor de tâlhărie și furt calificat.

S-a reținut că, în  perioada de 31.03.2014 - 02.04.2014, inculpatul, împreună cu un minor, a pătruns, prin efracție, într-un autoturism  și în 3 magazine, de unde a sustras bunuri și bani, prejudiciul creat fiind parțial recuperat.

S-a mai stabilit că, în noaptea de 01/02.04.2014, inculpatul, mascat și înarmat, în complicitate cu un minor, prin amenințarea cu un cuțit, a deposedat-o de suma de 100 lei pe persoana vătămată B.M., angajat gestionar al unei societăți comerciale din Tg.-Jiu.

 Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu, prin încheierea pronunțată de la data de 03.04.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 30 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.