04 iulie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 03.07.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: Joița Dumitru și Statie Ion Cristinel pentru săvârșirea infracțiunilor de purtare abuzivă, fals intelectual și uz de fals.

S-a reținut că, în ziua de 08.06.2014, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în calitate de polițiști locali în cadrul Poliției Locale Tg.-Jiu, au întrebuințat expresii jignitoare și au lovit în mod nejustificat persoana vătămată C.M., producându-i acesteia leziuni traumatice, care au necesitat pentru vindecare un număr de  5-6 zile de îngrijiri medicale.

În urma probatoriului administrat, s-a mai stabilit că, pentru a-și ascunde activitatea infracțională, inculpații au falsificat - prin atestarea unor fapte necorespunzătoare adevărului - înscrisurile oficiale denumite „Proces verbal de constatare și sancționare a contravenției” și „Proces verbal de folosirea forței” pe care le-au folosit pentru a da o tentă de legalitate acțiunilor ilicite.

La data de 04.07.2014, procurorii au formulat propunere de arestare preventivă a celor doi inculpați, aflați în stare de reținere, urmând ca, în cauză, să se pronunțe judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul instanței competente.

Cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.