din 05.02.2014

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                               

                Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 4 februarie 2014, orele 20,15, a suspectului Simion Vasile din comuna Stejari, județul Gorj, cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 din Codul penal.

                Măsura preventivă a fost dispusă de procuror avându-se în vedere faptul că în cauză există probe temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că suspectul a comis infracțiunea menționată, respectiv cu privire la faptul că în noaptea de 1 /2 februarie 2014 acesta a aplicat mai multe lovituri cu cuțitul fratelui său, în zona abdominală și toracică, producându-i leziuni care ulterior au condus la decesul victimei. Totodată, măsura reținerii este necesară în scopul asigurării bunei desfășurări a procesului penal, iar această măsură este proporțională cu gravitatea acuzației aduse suspectului Simion Vasile.

                Ancheta continuă pentru stabilirea adevărului în cauză, în vederea tragerii la răspundere a persoanei vinovate, conform legii.

        Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.