COMUNICAT de PRESĂ

5 decembrie 2014

 

 

 

                   Biroul  de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea  de  Apel Craiova, prin purtătorul de cuvânt, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

                   Prin rechizitoriul nr. 676/P/2014 din 02.12.2014, procurori ai Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe  lângă Curtea de Apel Craiova, au dispus trimiterea în judecată,  a inculpatei Samoilă Daniela – asistent medical la Spitalul Județean de Urgență Tg. Jiu pentru  săvârșirea infracțiunii de trafic de influență prevăzută și pedepsită de art. 291 alin. 1 din Codul penal, solicitând totodată luarea măsurii arestării preventive față de aceasta, pe o perioadă de 30 zile.

                   Din rechizitoriul întocmit a rezultat că a pretins și primit în cursul lunii noiembrie 2012 suma de 10.000 lei de la numita Văcăroiu Mariana, lăsând să se creadă că are influență asupra numitei Olariu Nadiana Rozalia - șefa Serviciului Resurse Umane din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg. Jiu, promițând intervenția sa pe lângă această persoană, pentru a facilita promovarea concursului organizat pentru ocuparea unui post de infirmier în cadrul secției de chirurgie a acestei unități sanitare.

                   Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluționare, Tribunalului  Gorj, la data de 02.12.2014.

 Precizăm că trimiterea în judecată  este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce reprezintă finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitorului la instanță spre judecată, situație care nu poate în nici un fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.