07 martie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 06.03.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul  Vodislav Constantin pentru săvârșirea infracțiunilor de tentativă la viol și violare de domiciliu.

S-a reținut că, în dimineața zilei de 05.03.2014, inculpatul a pătruns, fără drept, în locuința curatorului persoanei vătămate D.M., fiind surprins în momentul în care se pregătea să întrețină relații sexuale cu aceasta. Persoanei vătămate i-au fost create leziuni traumatice, pentru vindecarea cărora necesită un număr de 3-4 zile de îngrijiri medicale

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Vodislav Constantin, aflat în stare de reținere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 06.03.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 20 de zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.