08 iulie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 07.07.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Cucăilă  Constantin Marius pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

S-a reținut că, în seara zilei de 05.07.2014, în jurul orelor 22:00, inculpatul Cucăilă Constantin Marius, deși se afla în perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, s-a deplasat cu un autoturism în cartierul Bârsești, localitatea Ursați, din municipiul Tg.-Jiu, unde a participat la o nuntă, eveniment la care a consumat băuturi alcoolice.

În jurul orelor 01:20, a plecat conducând autoturismul cu viteză, a accidentat două persoane, cărora le-a produs leziuni ce au necesitat pentru vindecare mai multe zile de îngrijiri medicale, a avariat un autoturism parcat în afara părții carosabile, după care a părăsit locul accidentului, fără încuviințarea organelor de poliție.

Procurorii au înaintat instanței competente un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului, aflat în stare de reținere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 07.07.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.