09 iulie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 08.07.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Sulea Constantin pentru săvârșirea a trei infracțiuni de furt calificat, în concurs cu o infracțiune de furt calificat în formă continuată, fapte săvârșite în stare de recidivă.

 S-a reținut că, în nopțile de 12/13.01.2014 și 13/14.01.2014, inculpatul a pătruns într-un depozit din mun. Tg-Jiu, de unde a sustras un monitor LCD, cablurile aferente și un cablu ce conținea sârmă de cupru, precum și două motoare electrice de la un utilaj tip circular, pe care le-a valorificat ulterior.

De asemenea, s-a mai stabilit că, în perioada 13.12. - 15.12.2013, a pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor și forțarea sistemului de închidere al unei ferestre aferente unei anexe de la o locuință aflată în construcție din mun. Tg.-Jiu, de unde a sustras mai multe scule electrice tip bormașină și polidisc, iar în luna februarie 2014 a sustras o bicicletă marca DHS și un monitor LCD dintr-un imobil în construcție situat în mun. Tg.-Jiu.

Prejudiciul creat prin faptele săvârșite de inculpat a fost estimat la suma de 54000 lei, fiind nerecuperat.

Procurorii au înaintat instanței competente un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Sulea Constantin, aflat în stare de reținere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 08.07.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pe o perioadă de 30 de zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.