09.12.2014

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

În dosarul penal numărul 6017/P/2014 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova în perioada iunie-octombrie 2014 s-au desfășurat activități informativ-operative și de cercetare cu sprijinul Serviciului Român de Informații, SOS Dolj, pentru documentarea activității infracționale a mai multor persoane pe linia sustragerii de produse petroliere din cisterne.

În ziua de 08.12.2014, ca urmare a celor 45 de mandate emise de Judecătoria Craiova au fost efectuate percheziții domiciliare pe raza a cinci județe, respectiv Dolj – 19 percheziții, Argeș – 21 percheziții, câte două în județele Mehedinți și Olt și una în județul Dâmbovița, la care au participat 107 polițiști din cadrul IPJ Dolj și 43 de la celelalte inspectorate de poliție, sub coordonarea directă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Cu ocazia perchezițiilor a fost identificată și ridicată în vederea continuării cercetărilor cantitatea de 7930 l combustibil (benzină și motorină), stabilită ca fiind sustrasă, cu ocazia transportării și descărcării la stațiile peco de pe raza județelor precizate mai sus, precum și  suma 101.000 lei și 11.000 euro, bani proveniți din vânzarea produselor petroliere. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autovehicule.

În prezenta cauză au fost reținuți 8 suspecți, în temeiul ordonanței de reținere, pe o perioadă de 24 de ore.

Totodată, se continuă cercetările penale pentru a se stabili participația penală a tuturor celor implicați și a se dispune măsuri legale sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat în formă calificată.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.