10.02.2014

COMUNICAT

 

 

Biroul de informare și relații publice din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin, aduce la cunoștință opiniei publice următoarele:

  La data de 10.02.2014, organele de poliție din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Mehedinți au fost sesizate cu privire la faptul că  pe Drumul Național 6 de pe raza județului Mehedinți  s-a produs un accident rutier.

    Din primele cercetări s-a stabilit că: în data de  10.02.2014, orele 07.15, numitul O.P., cetățean turc,  a condus autoutilitara marca IVECO  pe Drumul Național 6  din direcția Orșova – Drobeta Turnu Severin, iar în dreptul km. 345+ 500m , în afara localității Gura Văii a pierdut controlul volanului și a pătruns  pe contrasens, intrând în coliziune cu ansamblul de vehicule, marca DAF condus regulamentar de cetățeanul român Ș.M. de 45 ani din Constanța.

    Cetățeanul turc, conducătorul  autoutilitarei marca IVECO, în urma impactului,  a decedat pe loc, iar cetățenul român, conducătorul ansamblului de vehicule a fost transportat  la Spitalul Județen de Urgență Dr. Turnu Severin cu răni grave.

    În urma accidentului nu a rezultat pericol de explozie, încărcătura ansamblului de vehicule (azotat de amoniu) nu s-a degajat pe carosabil.

      Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a persoanelor  vinovate de producerea accidentului.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.