10.12.2014

C O M U N I C A T

      

La data de 18.06.2014, s-a dispus începerea urmăririi penale în cauza cu privire la infracțiunea de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 din C.p., reținându-se faptul că un agent de poliție din cadrul Secției 6 a Poliției Mun. Craiova, a intervenit într-un dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, recomandându-i făptuitorului să dea declarații necorespunzătoare adevărului și contrare probelor existente la dosar.

În cauză Tribunalul Dolj a emis un mandat de supraveghere tehnică, din exploatarea căruia a rezultat că agentul de poliție Bărbuceanu Nicolae a intervenit în mai multe dosare penale, instrumentate atât de către colegii săi, cât și în dosare instrumentate de alte unități, din afara județului Dolj, realizând activități de favorizare a făptuitorilor în schimbul unor foloase materiale.

La data de 08.12.2014 s-a autorizat folosirea unui investigator sub acoperire, care să promită sau să ofere foloase materiale de orice natură agentului de poliție Bărbuceanu Nicolae, în situația în care acesta pretinde, acceptă primirea sau primește foloase materiale, pentru îndeplinirea, întârzierea ori neîndeplinirea unui act ce intră în atribuțiunile sale de serviciu.

La data de 09.12.2014 a fost organizată constatarea în flagrant a infracțiunii, ocazie cu care agentul de poliție Bărbuceanu Nicolae a fost surprins în timp ce primea de la investigatorul sub acoperire suma de 500 euro, pentru a împiedica depistarea unei persoane urmărită general pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor și condamnată la pedeapsa cu închisoare.

În cauză s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul Bărbuceanu Nicolae pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 C.p. rap. la art. 7 lit. c din Legea nr. 78/2000, favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 C.p. și divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, prev. de art. 304 C.p. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

Suspectul a fost reținut pe o perioadă de 24 de ore și urmează să fie sesizat Tribunalul Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru faptele menționate.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofițerii din cadrul S.J.A. Dolj și cu suportul tehnic oferit de S.R.I. Dolj