10 iunie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 07.06.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul Cucăilă Constantin Marius pentru săvârșirea a două infracțiuni de ultraj și a infracțiunii de sustragere de la prelevarea de mostre biologice.

S-a reținut că, în data de 07.06.2014, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza localității Bârsești din municipiul Tg.-Jiu, inculpatul a fost oprit regulamentar de lucrători ai  Serviciului rutier din cadrul IPJ Gorj, care i-au solicitat să se supună testării cu aparatul etilotest. A refuzat și a părăsit autoturismul, fiind urmărit de unul dintre agenții de poliție, pe care l-a îmbrâncit adresându-i injurii și amenințări cu moartea.

Ulterior, a fost condus la sediul Poliției Municipiului Tg.-Jiu, unde s-a manifestat, de asemenea, violent, a încercat să îl muște în zona gâtului pe  un alt agent de poliție, care s-a apărat și a fost lovit la nivelul picioarelor de către inculpat.

Procurorii au înaintat instanței competente un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului Cucăilă Constantin Marius, aflat în stare de reținere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu, prin încheierea pronunțată de la data de 08.06.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 15 zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.