C O M U N I C A T 

11 august  2014

 

           

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în conformitate cu Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media aprobat prin Hotărârea Plenului C.S.M. nr. 482 din 1 iunie 2012, astfel cum a fost modificat prin Hotărârea nr. 573 din 6 mai 2014 este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele :

 

Având în vedere  finalizarea  urmăririi penale în cauza privind decesul  victimei G.M.C., ca urmare a unor  fapte comise în dimineața zilei de 12 iulie 2014 pe terasa unui  bar de pe raza municipiului Slatina, județul Olt,  aducem la cunoștința opiniei publice că prin rechizitoriul din data de 6 august 2014 a au fost trimiși în judecată în stare de arest preventiv autorii G.F.  pentru comiterea infracțiunii de omor calificat  prin cruzimi față de victima G.M.C., tentativă de omor față de persoana vătămată N.I., tulburarea ordinii și liniștii publice și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, precum și C.N.I. și C.R.M.  pentru  complicitate la infracțiunea de  tentativă de omor și  pentru infracțiunea de tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.