11.09.2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj să dispună arestarea preventivă a inculpatului Troacă Mihăiță Gabriel, primar al comunei Padeș, județul Gorj, cercetat pentru comiterea în formă continuată a infracțiunii de evaziune fiscală, prevăzută de art. 9 alin.1 lit. b și alin.3 din Legea nr. 241/2005, cu aplicarea art. 35 alin.1 din Codul penal.

                Din cercetările efectuate în cauză până în prezent rezultă că inculpatul Troacă Mihăiță Gabriel, în calitate de administrator de drept și de fapt al unei societăți comerciale, în perioada 2009-2012 nu a înregistrat în evidența contabilă facturi fiscale de vânzare bunuri și de prestări servicii și implicit a veniturilor realizate, prejudiciul creat astfel bugetului general al statului fiind în sumă totală de 2.604.861 lei.

                Inculpatul Troacă Mihăiță Gabriel a fost reținut 24 de ore începând cu data de 10.09.2014 ora 14,42.

                Ancheta continuă pentru stabilirea adevărului în cauză, în vederea tragerii la răspundere a persoanei vinovate, conform legii.

        Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.