12 iunie 2014

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 11.06.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul D.C. pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor în formă continuată.

S-a reținut că, în perioada mai 2013 – iunie 2014, în baza aceleiași rezoluții infracționale, D.C. a întreținut, în mod repetat, acte sexuale orale consimțite cu minora V.I.C., în vârstă de 14 ani, cunoscând vârsta acesteia și folosindu-se de influența pe care o avea asupra ei, întrucât locuiau împreună, ca urmare a relațiilor de concubinaj existente între inculpat și mama minorei.

Procurorii au înaintat instanței competente un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatului D.C., aflat în stare de reținere.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Tg.-Jiu, prin încheierea pronunțată de la data de 11.06.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 30 de zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.