14.07.2014

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                 Activitatea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj continuă și în timpul vacanței judecătorești, pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea de infracțiuni.

                Astfel, în cursul zilei de duminică, 13 iulie 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat arestarea preventivă a inculpatului Velcu Andraș Teodor, cercetat pentru comiterea infracțiunii tentativă de omor, prevăzută de art. 188 din Codul penal.

                Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în dimineața zilei de 12 iulie 2014, în jurul orelor 4,40, inculpatul a avut o altercație cu victima, în timp ce se aflau pe o stradă din mun. Tg.-Jiu, în urma căreia inculpatul a aplicat mai multe lovituri cu un cuțit tip briceag în zona toracică și subclaviculară persoanei vătămate, care a suferit leziuni ce va necesita pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale și au pus în primejdie viața victimei, salvarea acesteia datorându-se intervenției chirurgicale oportun efectuate.

                Propunerea a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului  pentru 30 de zile.

        Ancheta continuă în cauză pentru stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de comiterea unor infracțiuni, urmând a fi dispuse măsurile de legale care se impun.

 

        Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.