din 14.07.2014

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                 Activitatea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj continuă și în timpul vacanței judecătorești, pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor vinovate de comiterea de infracțiuni.

                       

                În acest week-end a continuat și administrarea unor noi probe în ancheta coordonată de un alt procuror din cadrul Parchetului de pe  lângă Tribunalul Gorj, cu sprijinul organelor de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție Gorj și al Serviciului Român de Informații, privind suspiciunea de comitere a unor infracțiuni de corupție în legătură cu examenele de bacalaureat recent desfășurate.

                În acest caz, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de 2 inculpați cercetați pentru comiterea unor infracțiuni de luare de mită și față de un alt inculpat, cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de dare de mită.

        Cei trei inculpați au fost reținuți preventiv în cauză pentru 24 de ore, după care procurorul a dispus cu privire la aceștia măsura preventivă a controlului judiciar, urmând ca inculpații să respecte anumite obligații impuse, conform legii.

        Până în prezent au fost efectuate în cauză percheziții în 9 locații.

                Ancheta este una amplă, aflată în derulare, urmărește stabilirea adevărului și tragerea la răspundere a tuturor persoanelor vinovate de comiterea unor infracțiuni.

                Urmează ca opinia publică să fie informată de îndată ce este posibil cu privire la rezultatele anchetei.

        Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.