C O M U N I C A T 

14 august 2014

 

 

           

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, în conformitate cu Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media aprobat prin Hotărârea Plenului C.S.M. nr. 482 din 1 iunie 2012, astfel cum a fost modificat prin Hotărârea nr. 573 din 6 mai 2014 este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele :

 

La data de 13 august 2014 s-a pus în mișcare a acțiunea penală împotriva inculpatului S.D. pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

S-a reținut că în data de 12 august 2014, în jurul orei 22:00, în urma unui conflict pe care l-a avut cu cumnatul său C. F., inculpatul a  exercitat acte de violență fizică asupra acestuia,  lovindu-l de mai multe ori peste cap și corp, cu pumnii, cu un bici și cu o țeavă metalică, provocându-i leziuni traumatice care au condus la decesul acestuia.

Din aceste considerente, reținându-se că sunt întrunite condițiile prevăzute de lege, la data de 13 august 2014, Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a solicitat arestarea preventivă a inculpatului S.D.

 Propunerea a fost admisă de Tribunalul Olt, care a dispus prin încheierea din data de 13 august 2014 arestarea preventivă a inculpatului pe o durată de 30 de zile.

 

Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale pentru o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.