C O M U N I C A T

15 iulie 2014

 

 

 

Biroul de Informare și Relații cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

 

La data de 12 iulie 2014, organele de urmărire penală au fost sesizate cu privire la faptul că, la aceeași dată, pe raza orașului Slatina, jud. Olt  a avut loc o altercație pe terasa unui bar între un grup de 8 persoane și victima G.M.C.

Urmare multiplelor leziuni aplicate cu un cuțit în zona toracică și în zona feței de către inc. G.F. victima a decedat .

S-a înregistrat dosarul penal  în care în prezent s-a pus în mișcare acțiunea penală față de inc. G.F. sub aspectul infracțiunii de omor.

Deoarece în urma altercației și acesta a suferit leziuni pentru vindecarea cărora este spitalizat, s-a formulat propunere de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile în lipsă, propunere însușită de către Tribunalul Olt, urmând să fie introdus în Centrul de reținere și arestare preventivă odată cu restabilirea sănătății.

Cu privire la ceilalți participanți cercetările continuă  în vederea definitivării urmăririi  penale.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura arestării preventive sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.