din 16.07.2014

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului Hotoboc Constantin Bogdan, pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență, prevăzută de art. 291 din Codul penal și pedepsită cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

                Din probatoriul administrat de procuror în cursul urmăririi penale a rezultat că inculpatul Hotoboc Constantin Bogdan, în luna august 2013, a pretins și primit de la persoana vătămată M.D.A. suma de 230 lei lăsând să se înțeleagă că are influență pe lângă un profesor de la Universitatea București și astfel îl va ajuta să promoveze examenul restant, la disciplina algebră.

        Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte, punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată sau trimiterea în judecată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.