C O M U N I C A T 

16.07.2014

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul  Olt, în conformitate cu  Ghidul privind relația dintre sistemul judiciar din România și mass-media, aprobat prin Hotărârea Plenului C.S.M nr. 482 din 1 iunie 2012 ,  astfel cum a fost modificat prin Hotărârea nr. 573 din 6 mai 2014,   este  împuternicit  să  aducă  la  cunoștința   opiniei publice  următoarele :

 

 În dimineața zilei de 12.07.2014 pe terasa unui bar de pe raza loc. Slatina, str. Sevastopol, jud. Olt, a avut loc un incident în urma căruia G. M. C. a fost înjunghiat mortal de către G. F.

În urma acestei sesizări, s-a înregistrat dosar  penal  având ca obiect cercetarea numitului G. F. sub aspectul infracțiunii de omor.

Procurorul  de serviciu conform graficului, a mers la fața locului, ocazie cu care s-a întocmit procesul verbal de cercetare a locului faptei  și s-au identificat persoanele participante la incident .

 S-a pus în mișcare acțiunea penală față de G. F. pentru infracțiunea de omor  și s-a formulat propunere de arestare preventivă în lipsă față de acesta, deoarece în același incident și el a suferit leziuni din partea numitului A. C. , persoană care se ocupa  de administrarea barului .

Deoarece necesită zile de îngrijiri medicale inc. G.F. a fost internat într-o unitate sanitară, sub pază, în vederea efectuării unei posibile intervenții chirurgicale .

Tribunalul Olt a luat măsura arestării în lipsă  pe o perioadă de 30 de zile, în prezent dosarul aflându-se  la Curtea de Apel Craiova, ca urmare a contestației depuse de către inculpat, termenul de soluționare  fiind data de 18.07.2014.

În cauză s-au audiat o parte din  martorii prezenți la momentul săvârșirii infracțiunii,  persoanele care îl însoțeau pe inculpat,  persoana care l-a agresat pe acesta , precum și inculpatul  .

În prezent cercetările continuă,  în funcție de probele administrate în cauză urmând să se adopte măsuri legale și temeinice   ce vor fi aduse la cunoștința  opiniei publice.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura arestării preventive sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.