17 martie 2014

COMUNICAT DE PRESĂ

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci au dispus, la data de 13.03.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatii Motorcea Petre Florian si Savu Dumitru  pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat in concurs real, savarsita in conditii de recidiva postacondamnatorie si postexecutorie.

S-a reținut că, în cursul lunilor ianuarie-februarie 2014, inculpatii a pătruns, fără drept, pe timp de noapte, prin efractie, în mai mai multe case nelocuite de pe raza Orasului Novaci de unde au sustras bunuri in valoare de 8500 lei.

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a inculpatilor.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Novaci, prin încheierea din data de 13.03.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele ambilor inculpati pe o perioadă de 30 de zile, fata de inculpatul Savu Dumitru dispunandu-se luarea masurii arestului preventiv in lipsa.

Prin incheierea nr. 1/17.03.2014 a Tribunalului Gorj au fost respinse contestatiile formulate de inculpati, prin avocat din oficiu, constatandu-se legalitatea si temeinicia  masurii arestului preventiv dispusa in cauza.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.