din 17.03.2014

 

 

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

 

 

 

            Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

 

                               

                Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a solicitat arestarea preventivă a inculpatului Cânepă Valeriu, din comuna Schela, sat Sâmbotin, județul Gorj, cercetat pentru comiterea infracțiunii de omor, prevăzută de art. 188 din Codul penal.

                Propunerea a fost admisă de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Gorj, care a dispus arestarea preventivă a inculpatului Cânepă Valeriu, pentru 30 de zile, începând cu data de 16 martie 2014.

                Anterior, acesta fusese reținut preventiv pentru 24 de ore în Centrul de reținere și arestare preventivă din cadrul I.P.J. Gorj, începând cu data de 16 martie 2014, orele 6,00, prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

                Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că în seara zilei de sâmbătă 15 martie 2014, în jurul orelor 19,00, inculpatul a avut o scurtă altercație cu victima, ce se afla împreună cu martorul S.F. la poarta casei acestuia, în comuna Schela, satul Sâmbotin și după ce s-au împins reciproc, inculpatul a scos un cuțit tip briceag și a amenințat victima prin ridicarea cuțitului la nivelul gâtului acesteia.

                Pentru a scăpa de agresiune victima a traversat drumul sătesc, a pătruns într-o grădină a martorului S.F., situată peste drum de gospodăria acestuia și a fugit pentru a se ascunde. Inculpatul Cânepă Constantin a alergat victima, a pătruns în grădină prin escaladarea gardului din plasă de sârmă și a încercat să ajungă victima, având în mâna dreaptă cuțitul cu care o amenințase anterior.

                Ajungând din nou la poarta martorului S.F. victima s-a împiedicat de capătul podețului din beton situat în fața porții imobilului și a căzut, fiind ajunsă de inculpat, care în acele împrejurări i-a aplicat două lovituri cu cuțitul.

                Una dintre loviturile de cuțit a pătruns peretele lateral ventricular miocardic drept, iar cealaltă hemitoracele anterior drept, conducând la decesul victimei.

                Inculpatul a fugit de la locul faptei, fiind căutat de organele de poliție și prins în aceeași zi, în jurul orelor 23,00.

                Ancheta continuă pentru stabilirea adevărului în cauză, în vederea tragerii la răspundere a persoanei vinovate, conform legii.

        Facem totodată precizarea că punerea sub învinuire a unei persoane suspecte sau punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană inculpată reprezintă etape ale procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, aceste acțiuni ale procurorului nefiind însă în măsură să înfrângă prezumția de nevinovăție de care beneficiază în continuare persoanele suspecte sau inculpate.