COMUNICAT DE PRESĂ

20.10.2014

 

 

              Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

              Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș au înaintat, la data de 16.10.2014, Judecătoriei Balș propunerea de arestare preventivă a inculpatului major Matei Viorel Constantin, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, faptă  prev. și ped. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. d și alin. 2 lit. b cod penal, cu aplicarea prevederilor art. 38 alin. 1 și art. 41 alin. 1 cod penal.

   Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment, a relevat faptul că inculpatul Matei Viorel Constantin împreună cu inculpatul Obloja Iulian Constantin (arestat preventiv în altă cauză) au sustras în data de 03.09.2014 și 17.09.2014, pe timp de zi, folosindu-se de chei potrivite, mai multe bunuri din două apartamente situate în Balș, producând un prejudiciu în valoare de 27.000 lei.

              Prin încheierea din data de 16.10.2014 a Judecătoriei Balș s-a admis propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș și s-a dispus arestarea preventivă a inculpatului Matei Viorel Constantin pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 16.10.2014.

              În cauză, urmărirea penală continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt, adoptării măsurilor legale și  stabilirii răspunderii judiciare .

              Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.