21 februarie 2014

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

         Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu, aduce la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg.-Jiu au dispus, la data de 20.02.2014, punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpații: R.V., B.G. și cetățeanul italian D.V.A. pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate.

S-a reținut că inculpații R.V. și D.V.A. au deținut și au transmis, în vederea punerii  în circulație, prin încredințarea către inculpatul B.G., un număr de 140 bancnote în cupiură de 50 euro, constatându-se că acestea sunt contrafăcute și au aceeași serie.

S-a mai stabilit că inculpatul B.G. a repus în circulație, prin transmitere, un număr de 6 bancnote  în cupiură de 50 de euro

Procurorii au înaintat instanței de judecată un referat cu propunere de arestare preventivă a celor trei inculpați, aflați în stare de reținere.

Judecătoria Tg.-Jiu, prin încheierea din data de 20.02.2014, a admis propunerea magistraților procurori și a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaților pe o perioadă de 30 de zile.

În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii judiciare.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.